FIX: Huolla ja korjaa -näyttely

26.04.2024 –5.1.2025 | Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo / pääsymaksu Tapahtuma

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteisnäyttely

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteisnäyttely FIX: Huolla ja korjaa tuo yhteen arkkitehtuuria, muotoilua ja nykytaidetta. 26. huhtikuuta avautunut Näyttely keskittyy korjaamiseen ja ylläpitoon sekä tutkii, miten ajan kuluminen vaikuttaa arkkitehtuuriin ja muotoiluun. 

Esineet ja rakennukset muuttuvat jatkuvasti: ne ikääntyvät, likaantuvat ja rikkoutuvat. Asioiden huoltaminen ja korjaaminen on aktiivista toimintaa, joka kertoo arvoistamme. Millaisten esineiden ja asioiden hoivaamiseen käytämme aikaa ja rahaa? Mitä jää huolenpidon ulkopuolelle?  

Näyttelyyn on poimittu esimerkkejä arkkitehtuurin ja muotoilun aloilta sekä tilattu neljä uutta nykytaideteosta. Nykytaiteilijat pohtivat teoksissaan suhdettamme likaan, valtaan ja arkipäiväisinä pitämiimme valintoihin. Näyttelyssä yleisölle annetaan aktiivinen rooli. Kävijä pääsee pohtimaan korjaamiseen, siivoamiseen ja ylläpitoon liittyviä kysymyksiä sekä osallistumaan näyttelyn ympärille kiedottuihin tapahtumiin.

Näyttelyn kuratoinnista vastaa Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon työryhmä.

FIX: Huolla ja korjaa -näyttely jakautuu sekä Arkkitehtuurimuseon että Designmuseon näyttelysaleihin, ja se on esillä 5.1.2025 saakka. Näyttelyn kuratoinnista vastaa Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon työryhmä.

Lisätiedot

Näyttelyyn on pääsymaksu.

Mukana näyttelyssä

Alvar Aalto, Antti Aaltonen, Eero Aarnio, Arkivé Atelier, Arkkitehdit NRT, Aurubis, Harry Bertoia, Jessica Andrey Bogush, Bertolt Brecht, Rut Bryk, Alexander Calder, Dyson, Factum Foundation, iRobot, Iskas, Max Hannus, Elina Helminen, Sini Henttu, Sofia Ilmonen, Helmi Kajaste & Petra Vallila, Hilkka Koivula, Yrjö Kukkapuro, Elli Kuuva, Ville Laurinkoski, Li Li, LPR-Arkkitehdit, Aino Marsio-Aalto, Kimmo Metsäranta, Juho Minerva, Takao Momiyama, Sirkka Tellervo Muurela, Hanna Nordenswan, Minou Norouzi, Antti Nurmesniemi, Vuokko Nurmesniemi, Odd Tinkering, Lasse Ollinkari, Mikko Paakkanen, Timo Penttilä, Pirkka Hacks, Rakennustietosäätiö, Rekola, Restart, Roskasakki / Kaija & Ilkka Erkkilä, Liisa Ryynänen, Sinituote, Sokeva, Nanny Still, Iiu Susiraja, Ilmari Tapiovaara, Oiva Toikka, Paavo Tynell, Vaatelaastari / FabPatch, Veerkracht Dialogue, Väinö Vähäkallio, Minttu Wikberg 

Luotettavalla tiedolla mahdollistamme kestävästi rakennetun ympäristön