Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien aikana 1.–4. helmikuuta järjestetään noin 50 tapahtumaa ympäri Suomea

Vuoden 2024 Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 1.–4. helmikuuta teemalla ‘Hyvässä tilassa’. Teemalla nostetaan esiin arkkitehtuurin ja muotoilun merkitys hyvinvoivan yhteiskunnan rakentamisessa.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien tapahtumista koostuva ArkMuoto-festivaali avaa uusia näkökulmia omaan rakennettuun ympäristöön. Mitä hyvä tila meille merkitsee? Tuoko se elämään esimerkiksi viihtyisyyttä, turvallisuutta, kestävyyttä, arjen sujuvuutta vai jotain ihan muuta?

ArkMuoto-festivaali Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien aikana kokoaa yhteen noin 50 tapahtumaa eri puolilla Suomea. Mukana on esityksiä, seminaareja, opastettuja kierroksia, lanseerauksia, työpajoja ja paljon muuta ohjelmaa eri-ikäisille osallistujille. Luvassa on myös dokumenttielokuvia, kun Helsingissä vuosittain järjestettävä DocPoint-festivaali tuo valkokankaalle neljä kaupunkisuunnitteluun ja asukasyhteisöihin liittyvää tuoretta elokuvaa.

Tapahtumat ovat avoimia kaikille arkkitehtuurista ja muotoilusta kiinnostuneille.

Otteita ohjelmasta eri kaupungeissa

  • Rovaniemellä Aallon Rovaniemi -työpaja 1.2. ja Alvar Aallon ja arkkitehtuurin päivä Lappia-talossa 3.2
  • Lahdessa Asumisen tulevaisuus -seminaari 1.2.
  • Turussa Moderni puuarkkitehtuuri – Bryggman-seminaari 2.2.
  • Oulussa Hintan koulun hinttadesign.fi lanseeraa uuden, oppilaiden suunnitteleman ja valmistaman tuotesarjan 2.2. Hintta Design on Suomen ainoa alakouluikäisten oppilaiden ylläpitämä design-verkkokauppa.
  • Helsingissä järjestetään päätapahtuma 2.2. klo 13 alkaen ArkMuoto 2024: Hyvässä tilassa ja DocPoint 2024: The Last Year of Darkness 2.2. klo 20 alkaen
  • Seinäjoella Elämää Aallon teatterissa 3.2
  • Kuopiossa Houkuttelevaa hopeaa -kulttuurikierros 3.2
  • Kotkassa Sunila uudessa valossa 4.2.
  • Jyväskylässä vietetään Aallosta punkiin -tapahtumapäivää ja Keksi kalusteet -pienoismallityöpaja 3.2

Nämä olivat vain otteita ja esimerkkejä ohjelmasta. Tutustu arkkitehtuurin ja muotoilun päivien kaikkiin tapahtumiin ja liity mukaan.


Oliko sisältö hyvä?

Timanttia 0
Mahtava 0
Neutraali 0
Pettymys 0


Luotettavalla tiedolla mahdollistamme kestävästi rakennetun ympäristön